جاروبرقی صنعتی

مکنده یا جاروبرقی صنعتی دستگاهی است که با ایجاد فشار منفی درون مخزن باعث  مکش مواد به داخل آن می گردد . هر چند در اکثر موارد ار مکنده ها برای نظافت مواد انباشته در محیط استفاده می شود ، اما می توان از این دستگاه های کارآمد در فرآیند های دیگری همانند جابه جایی مواد و یا غبارگیری محیط استفاده نمود. هر مکنده فارغ از نوع کارکرد آن دارای دو شاخصه ی قدرت و سرعت مکش می باشد. هر چه قدرت مکش یک مکنده بیشتر باشد، توانایی آن در مکش مواد چگال نر از نقاط دورتر بیشتر خواهد بود. در مقابل با افزایش سرعت مکش ، میزان سرعت انجام عملیات افزایش می یابد.



دسته بندی مکنده ها بر اساس محیط کاری

دسته بندی مکنده ها بر اساس محیط کاری
نظافت تاثیر مستقیمی بر روح و سلامت روان دارد، حفظ نظافت  در محیط های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار می باشد از همین رو همه روزه محیط اطرافمان را با تجهیزات مختلف تمیز می نماییم امروزه نظاف یکی از دغدغه های مهم در شرایط مختلف محیطی تلقی می گردد زیرا عدم نظافت و بهداشت محیط باعث انتشار  بیماری ، آلودگی و ... می گردد یکی از برترین و پرطرفدار ترین دستگاه نظافتی جاروبرقی می باشد که دارای مدل های مختلفی جهت  استفاده در محیط های گوناگون طراحی و ساخته می شود جاروبرقی دستگاهی است که با سیستم مکش ، قابلیت نظافت و جمع آوری انواع مختلفی از گرد وخاگ ، آلودگی و .. را برای کاربران دستگاه جاروبرقی صنعتی فراهم می آورد جاروبرقی ها انواع مختلفی دارند که در متن زیر مختصرا به انواع جاروبرقی اشاره می شود.



- جاروبرقی خانگی 

از مدل های خانگی جاروبرقی جهت جاروکشی و گرد گیری روزانه منازل و مجتمع های مسکونی استفاده می شود و توان موتور و مکش از نکات مهم این مجموعه از جاروها محسوب می شود .


- جاروبرقی نیمه صنعتی 

جاروبرقی نیمه صنعتی که خود در برگیرنده جاروبرقی تجاری و اداری و حرفه ای می باشد برای استفاده در فروشگاه ها ، مراکز تجاری و اداری ، کارگاه ها ، تولیدی های کوچک جهت انجام جمع آوری مواد و نظافت بکار گرفته می شود .


- جاروبرقی صنعتی 

جاروبرقی صنعتی از ساختار ، بدنه و موتور قوی ساخته شده است و طراحی منحصر به فرد دستگاه دلیل بر آن است که در صنایع سخت و سنگین نیز دوام بالایی داشته باشدو بتواند دلیل بر رفع نیاز های استفاده کنندگان از دستگاه باشد جارو برقی صنعتی با قدرت بالای مکش توانایی جمع آوری و انتقال انواع مواد را برای صنایع مختلف فراهم می نماید از مکنده های صنعتی در صنایع مختلف تولیدی و صنعتی استفاده می شود .کاربرد جاروهای صنعتی ناشی از توانایی بالای آنها در مکش انواع مواد تر و خشک می باشد برخی از مدل ها قابلیت تفکیک مایعات از جامدات را دارا می باشند بطوری که می تواند روغن را از پلیسه و براده جدا سازد .


مزایای جاروبرقی صنعتی نسبت به سیستم های نظافتی مشابه

مزایای جاروبرقی صنعتی نسبت به سیستم های نظافتی مشابه

  • جمع آوری صحیح و کامل مواد و عدم بازگشت ذرات گرد و خاک به محیط
  • جلوگیری از تجمیع گرد و غبار که موجب افزایش ایمنی محیط کار و کاهش احتمال آتش سوزی می گردد.
  • کاهش زمان مورد نیاز برای انجام عملیات نظافت محیط و افزایش بازده کاری متناسب با آن ( افزایش سرعت کار به میزان 4 برابر بیشتر از حالت سنتی )
  • جمع آوری مواد سمی و یا ارزشمند و کاهش احتمال برگشت مواد به محیط
  • بازیابی مواد ار دست رفته در چرخه تولید


انواع جاروبرقی صنعتی

انواع جاروبرقی صنعتی
بررسی دسته بندی دستگاه های مکنده صنعتی و جاروبرقی ها بر اساس چگونگی عملکردشان از دیگر راه های ارزیابی و انتخاب دستگاه متناسب با عملیات های گوناگون دارد . از این رو  :



- جاروبرقی هواکار

جاروهای هواکار دسته ای از جاروبرقی ها می باشد که توانایی مکش انواع مختلفی از مواد را بدون جریان برق را برای استفاده کنندگان ایجاد می نماید زیرا با ایجاد خلاء در سیستم مکنده عمل مکش صورت می پذیرد در محیط هایی که محدودیت استفاده از جریان برق وجود دارد جاروی هواکار می تواند عمل مکش انواع مایعات و جامدات را داشته باشد .


- جاروهای ضد انفجار 

جاروبرقی هواکارجاروهای ضد انفجار می توانند هواکار و یا برقی باشند و براساس نیاز و شرایط محیطی مدل مورد نظر انتخاب می گردد .در مواردی که بخواهید مواد منفجره را جمع آوری و یا از محیطی به محیط دیگر انتقال دهیم از مکنده های دیگر نمی تواند استفاده نمود زیرا دارای خطر بالایی می باشند از این رو از جاروهای هواکار جهت مکش مواد منفجره استفاده می شود .


- وکیوم لودر

مکنده قدرتمندی است که با قدرت مکش فوق العاده بالا قابلیت جمع آوری و انتقال انواع مواد مایع ، جامد ، لجن ، خاکستر ، سنگ و ... را دارد .از دیگر مزایای وکیوم لودر جمع آوری مواد در یک محل و انتقال آن به محیط دیگر را دارا می باشد از ماشین آلات مکنده وکیوم لودر در صنایع مختلف از جمله سیمان ، پتروشیمی و ... استفاده می شود وکیوم لودر قابلیت جمع آوری و مکش مواد از فواصل دور و ارتفاع بلند را دارا می باشد و می توان از آنها بصورت مداوم استفاده نمایید  .


- جاروی مرکزی 

جاروبرقی مرکزی سیستم نوین جمع آوری مواد می باشد .به گونه ای که با یک سیستم مکنده ثابت تعداد نازل هایی بصورت ثابت و متحرک وظیفه مکش را انجام می دهد از جاروی مرکزی در مراکز و اماکن مختلف استفاده های گوناگونی می شود .  



پمپ مکنده ها و چگونگی مکش مواد

جاروهای ضد انفجارمکنده و جاروبرقی های متفاوت دارای انواع مختلفی از پمپ های مکش می باشند. تمامی این پمپ ها وظیفه خارج ساختن هوای داخل مخزن و ایجاد خلا نسبی در داخل آن به منظور تولید یک جریان هوایی از بیرون به داخل را دارا می باشند. پمپ های خود دارای انواع مختلفی می باشند. برخی پمپ ها همانند پمپ های مکنده های هواکار نیازی به موتور جهت ایجاد خلا نداشته و با استفاده از یک انشعاب کمپرسور ایجاد مکش می کنند. اما در اکثر پمپ های مکنده ها این گونه نبوده و این حرکت دوار پمپ (که توسط موتور ایجاد می گردد) است که موجب ایجاد مکش می باشد. هر چند که پمپ های مکش را می توان با میزان توان مربوط به آن مورد سنجش قرار داد، اما می بایست اذعان کرد که دو شاخصه مهم در مورد پمپ ها عبارتند از بیشینه قدرت و سرعت مکش. هر چه قدرت مکش در یک پمپ افزایش یابد توانایی آن در مکش مواد از فاصله دور تر و یا با چگالی بالاتر بیشتر می گردد. این امر در مورد سرعت مکش به گونه ای دیگر تعبیر می شود. هر چه سرعت مکش در یک پمپ مکنده بالاتر برود، توانایی آن پمپ در مکش حجم بیشتری از مواد در هر لحظه بیشتر می گشته و همین امر موجب انجام سریع تر عملیات می گردد. انواع پمپ  در مکنده ها به شرح زیر است :



1- پمپ سانتریفیوژال

پمپ های سانتریفیوژال دسته ای از پمپ های مکش می باشند که در آن ها نیروی گریز از مرکز موجب مکش هوا می گردد. در اثر چرخش پمپ سانریفیوژال ، هوای بخش مرکزی به دلیل نیروی گریز از مرکز به اطراف فرستاده می شود ، در نتیجه در مرکز پمپ یک خلا نسبی ایجاد می گردد. که موجب مکش مواد از بیرون به داخل آن می گردد.


2- پمپ سانتریفیوژال تقویت شده

اساس کارکرد پمپ های سانتریفیوژال تقویت شده مشابه پمپ های سانتریفیوژال گریز از مزکز است ، اما این پمپ ها به دلیل طراحی منحصر به فرد دارای توانایی بالاتر برای مکش قوی تر هوا در مقیاسی بیشتر می باشد.


3- پمپ ساید چنل

در پمپ های ساید چنل چرخش پره های پمپ موجب انتقال هوا از طریق کانال هوایی به بیرون می گردد. در این رده از پمپ ها هر چه پمپ دارای دقت ساخت بالاتری باشد ، توانایی ایجاد خلا در آن افرایش می باشد.


4- پمپ ونتوری

در پمپ ونتوری ورودی هوای فشرده وارد پمپ شده و از داخل کانال ونتوری عبور کرده و از سمت دیگر خارج می گردد. به علت طراحی یک انشعاب در کانال ونتوری به سمت مخزن مکنده ، سرعت بالای هوای فشرده و طراحی دقیق پمپ ، در محل کانال یک خلا نسبی ایجاد می گردد که موجب مکش هوا از داخل مخزن به بیرون می شود.



ساختار فیلتر مکنده صنعتی

ساختار فیلتر مکنده صنعتی

کاربرد های گوناگون دستگاه های مکنده سبب شده است که فیلتر های مورد استفاده در این دستگاه ها ، در ساختارهای  متفاوت طراحی و عرضه می شوند. بنابراین شناخت انواع فیلتر دستگاه های مکنده صنعتی می تواند در انجام هر چه بهتر عملیات و پروژه ی شما موثر باشد:


- فیلتر پاکتی

ساده ترین نوع فیلتر ، پاکت جاروبرقی می باشد. مواد مورد مکش در داخل پاکت جمع شده و سپس هوا از منافذ  آن عبور کرده و مواد در داخل پاکت باقی می ماند.


- فیلتر کیسه ای

فیلترهای کیسه ای دسته ای از فیلتر ها هستند که به صورت یک کیسه بزرگ دارای خلل و فرج به منظور عبور هوا طراحی شده اند.  


- فیلتر کارتریجی

به منظور افزایش مساحت فیلتر و عدم افزایش ابعاد به تبع آن ، فیلترها را در ساختارهایی مشابه با ساختار کارتریجی طراحی می کنند. توانایی و کیفیت فیلتراسیون مواد در این رده از فیلترها نسبت به فیلتر های معمول بالاتر می باشد.    


- فیلتر ستاره ای

فیلترهای ستاره ای دسته ای از فیلترها می باشند که با توجه به طراحی و ساختار منسجم در آن ها ، از مساحت فیلتراسیون بالا برخوردار می باشند. فیلتر های ستاره ای به عنوان متداول ترین نوع فیلترهای مورد استفاده در مکنده های صنعتی شناخته می شوند.   


سطح فیلتراسیون

پمپ مکنده ها و چگونگی مکش مواد
فیلتر ها از نظر سطح فیلتراسیون به دسته های متعدد تقسیم می گردند. هر کدام از این فیلتر ها به منظور جمع آوری رده بخصوصی از مواد عرضه شده اند:


1- طبقه بندی نشده

فیلترهای طبقه بندی نشده دسته ای از فیلترها هستند که به منظور عملیات متداول و روزمره  مورد استفاده قرار می گیرند. این فیلترها از نظر سطح  فیلتراسیون در مقایسه با دیگر مدل ها دارای سطح بالا نمی باشند.


2-کلاس L

فیلترهای کلاس L دارای توانایی فیلتراسیون موادی به کوچکی 3 میکرون می باشند . معمولاً این فیلترها در مدل های کارتریجی یا ستاره ای تولید می گردند.   


3-کلاس M

فیلترهای کلاس M دارای قابلیت فیلتراسیون موادی به کوچکی 1 میکرون می باشند. معمولاً این فیلترها  در مدل های کارتریجی یا ستاره ای تولید می گردند.  


4-کلاس H

فیلترهای کلاس H یا هپا قادر به فیلتراسیون موادی به کوچکی 0/3 میکرون می باشند. معمولاً این فیلترها دارای ساختار کارتریجی بوده و به عنوان یک فیلتر ایمنی بر روی دستگاه نصب می گردند. استفاده از فیلتر هپا برای کاربرد در عملیات حساس همانند کار در صنایع داروسازی توصیه می گردد.


انواع موتور مکنده ها

انواع موتور مکنده ها
جارو ها دارای انواع متنوعی از موتور ها می باشند که هر کدام به منظور استفاده ای خاص مورد بهره برداری قرار می گیرد. در ادامه با بیان برخی از این انواع به بررسی دقیق تر هر کدام  از ایم موتور ها خواهیم پرداخت:


- موتور های الکتریکی

موتور های الکتریکی جزو رایج ترین نوع موتور در مکنده ها می باشند و نام جاروبرقی در حقیقت نشانگر همین نوع سیستم موتور در دستگاه های متداول خانگی و صنعتی است. موتور های الکتریکی مورد استفاده در جاروبرقی های خود به دو گروه تقسیم می شوند:

موتور الکتریکی کلکتوری: موتور های الکتریکی کلکتوری به منظور انتقال جریان الکتریکی به روتور به عنوان یک هسته مغناطیسی و آهنربای موقت نیازمند داشتن ذغال می باشند. در این سری از موتور ها به دلیل استحکاک بالای ایجاد شده بین دو قطعه ذغالی شکل دمای موتور افزایش می یابد و باعث ایجاد شدن اجتمال آسیب به موتور و سیم پیچ های آن می گردد. همین امر موجب می شود تا از این نوع موتور ها نتوان مدت زمانی طولانی و بدون استراحت استفاده کرد.


- موتور الکتریکی توربینی

در موتور های توربینی به دلیل قرار گرفتن سیم پیچ ها بر روی استاتور و منفک شدن آن از روتور، دیگر نیازی به استفاده از ذغال به منظور انتقال جریان نمی باشد. همین امر موجب عدم افزایش دمای موتور و توان کارکرد مداوم آن می گردد.


- موتور های دیزل

موتور دیزل به دلیل داشتن قدرت مانور بالا ( عدم احتیاج به سیم و کابل برق ) قابلیت کارکرد در محیط هایی متنوعی را دارا می باشد. هر چند قابلیت کارکرد در محیط های پراکنده و گوناگون از جمله مهم ترین ویژگی های دستگاه هایی با موتور دیزل می باشند، اما می بایست محدودیت ایجاد آلودگی صوتی و دود خارج شده از آنها را به عنوان یک نقطه ضعف این موتور ها نام برد. معمولا استفاده از موتور دیزل در مورد مکنده های بزرگ عمومیت بیشتری دارد.


دستگاه جاروبرقی صنعتی شرکت ابراهیم