شستشوی مخازن و دکل های نفتی
بوجود آمدن آلودگی بر روی سطوح، دستگاه ها و تجهیزات امری اجتناب ناپذیر است. آلودگی هایی که در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایجاد می شوند، بدلیل نوع موادی که در این محیط ها مورد استفاده قرار می گیرد، هرچه این آلودگی ها عمیق تر باشند نیاز به شستشو با دستگاه ها و ابزار تخصصی بیشتر احساس می شود. اهمیت نظافت در صنایعی نظیر صنایع پتروشیمی به اندازه ای است که می توان دستورالعمل شستشوی مخازن نفتی و سایر تجهیزات را یافت که توسط کارشناسان طراحی شده است. عدم توجه به شست و شوی تجهیزاتی مانند دکل ها و مخازن در این صنایع، موجب جرم گرفتگی آن ها شده و بر روی اتصالات و عملکرد آن ها تاثیر گذار است. دستگاه واترجت صنعتی، یک ابزار مناسب و کاربردی جهت انجام عملیات شستشوی دکل ها و مخازن در صنایع می باشد. این دستگاه نقاط با دسترسی دشوار را به خوبی تمیز نموده و موجب افزایش بازدهی کار می شود. در نتیجه یک ابزار ایده آل برای شستشوی مخازن نفتی بشمار می آید.
شستشوی مخازن نفتی با واترجت صنعتی
واترجت صنعتی، یک دستگاه نظافتی جهت شست و شوی آلودگی های سطوح، اتصالات و تجهیزات می باشد. این دستگاه، برای از بین بردن جرم ها و آلودگی ها و در مدل های بالاتر برای انجام عملیات تخریب مورد استفاده قرار می گیرد. بخش های اصلی این شوینده فشار قوی، پمپ، موتور، شلنگ، لنس و نازل می باشد. جهت استفاده از این دستگاه، ابتدا می بایست آنرا به یک منبع آب متصل نمود. آب ورودی به واتر جت، به سمت پمپ فشار قوی رفته و با فشار چند یا چندین برابر به بیرون فرستاده می شود. آب خروجی به سمت شلنگ و سپس لنس و نازل می رود. لنس واتر جت در اندازه ها و مدل های مختلفی طراحی می شود که با توجه به نوع کاربرد قابل استفاده اند. نحوه پاشش آب نیز توسط نوع نازل تعیین می شود. بنابراین خریدار با توجه به نیاز خود، می تواند از نازل های با زوایای مختلف صفر درجه، 15 درجه و .. و مدل های خاص مانند نازل دوار بهره مند شود. فشار بالای آب سبب می شود تا تمامی آلودگی های چسبیده و تثبیت شده صنعتی به سادگی از سطوح جدا شده و شستشوی مخازن نفتی باکیفیت بسیار بالایی انجام پذیرد.
- انواع تقسیم بندی کارواش صنعتی صنایع نفت و پتروشیمی
دستگاه های واترجت صنایع نفت و پتروشیمی از چند جهت عمده با هم تفاوت دارند. از نظر فشار کاری این دستگاه ها به دو دسته فشار قوی و فوق فشار قوی تقسیم می شوند. الیته نمونه هایی با فشار پایین تر از 250 بار نیز وجود دارند که رده خانگی قرار می گیرند. کارواش صنعتی فشار قوی برای انجام اموری چون خزه تراشی، جرم زدایی و شستشوی دیوار ها، شستشوی مخازن نفتی، تجهیزات و اتصالات در بخش های صنعتی استفاده می شوند. کارواش صنعتی فوق فشار قوی نیز عهده دار انجام عملیات های سنگین نظافتی مانند تخریب بتن، لایه برداری می باشد. دسته بندی دیگر این دستگاه ها بر اساس دمای آب خروجی است. در این دسته بندی، واترجت ها به دو مدل آب سرد و آب گرم تقسیم می شوند. واترجت آب گرم مجهز به سامانه گرم کن بوده و آب را با دمای بالا به سطوح می پاشد. با استفاده از شوینده های آب گرم، آلودگی های روغنی، چرب و عمیق به راحتی از روی سطح زمین، تجهیزات و اتصالات دستگاه ها از بین می روند و به راحتی می توان از بروز هرگونه اسیب به تجهیزات جلوگیری نمود.
مزایای استفاده از واتر جت برای شستشوی مخازن نفتی
از جمله محیط های صنعتی که استفاده از واترجت در آن ها اهمیت بالایی دارد، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی می باشد. این صنایع همواره در معرض آلودگی های عمیق قرار داشته و نیازمند شستشوی مستمر تجهیزات و سطوح مختلف هستند. عدم توجه به چنین اموری می تواند ظاهر محیط را نازیبا جلوه داده و علاوه بر کاهش ایمنی، سلامت و نشاط کارکنان، موجب آسیب به تجهیزات شود. عمق آلودگی و خطرناک بودن گاز های حاصل از بعضی آلودگی ها، سبب شده تا دستگاه واترجت صنعتی به یک گزینه کارآمد در امور شست و شوی صنایع پتروشیمی تبدیل گردد. کاهش مصرف آب و مواد شوینده، کاهش انرژی مصرفی، کاهش هزینه های نیروی خدماتی و دستیابی به نتیجه مطلوب به ویژه در شستشو مخازن نفتی از دیگر مزایای واتر جت ها می باشد. البته نوع آلودگی در چنین محیط های صنعتی موجب شده تا واترجت آب گرم عملکرد به مراتب بهتری در دستیابی به محیط عاری از آلودگی داشته باشد.