جارو برقی صنعتی نساجی
بهداشت محیط کارخانه ها و صنایع مختلف امری اجتناب ناپذیر می باشد. کارخانه های نساجی ( ریسندگی و بافندگی ) از جمله صنایعی می باشند که نیاز به نظافت مداوم محیط دارند. ایجاد مشکلات تنفسی، احتمال بروز آتش سوزی به دلیل اشتعال زا بودن نخ ها و پرزها، کاهش کارآیی و عمر مفید دستگاه ها و کاهش کیفیت محصولات تولیدی از جمله مشکلاتی است که در صورت بی توجهی به امر نظافت و بهداشت در این صنایع به وجود خواهد آمد. از این رو نظافت در این صنایع علاوه بر اینکه باعث تامین سلامت افراد شاغل در محیط کارخانه می شود، با افزایش طول عمر دستگاه ها و ارتقا کیفیت محصولات تولیدی، باعث صرفه جویی در هزینه ها و افزایش بهره وری و راندمان کاری می گردد. از آنجایی که آلایندهای صنایع نساجی حجیم و سبک می باشند، قابل جمع آوری با جاروبرقی های معمولی نمی باشند، از این رو شرکت های سازننده دستگاه های صنعتی نظافت، با ایجاد تغییراتی در ساختار جاروبرقی صنعتی، مکنده هایی مناسب برای صنایع نساجی تولید نموده اند که در ادامه به بررسی ساختار و ویژگی های آنها خواهیم پرداخت.
ماهیت آلاینده ها در صنعت نساجی
آلاینده های صنایع نساجی عموما شامل گرد و غبار پنبه، نخ ها و پرز هایی می باشد که غالبا حجیم و سبک می باشند. این آلاینده با نشست برروی دستگاه ها و محصولات علاوه بر کاهش عمر مفید دستگاه ها باعث کاهش کیفیت محصولات تولیدی می شوند. این صنایع به منظور افزایش کیفیت محصولات و عمر مفید دستگاه ها، نیازمند مکنده هایی هستند که علاوه بر قدرت مکش بالا، توانایی کار پیوسته و مستمر نیز داشته باشند.
به طور کلی اساس کارکرد همه دستگاه های جاروبرقی مشابه یکدیگر می باشد، تمامی انواع جاروبرقی ها شامل نیرو محرکه ، پمپ ، مخزن و فیلتر می باشند. پمپ های بکار رفته در ساختار جاروبرقی ها توسط نیرو محرکه موتور فعال شده و با مکش هوای داخل مخزن، باعث ایجاد خلا در مخزن دستگاه می شوند. اختلاف فشار هوای داخل مخزن و فضای بیرونی، موجب ورود سریع هوا از دهانه ورودی به داخل مخزن می گردد. جریان هوا به داخل مخزن باعث انتقال آلاینده ها به داخل مخزن شده و در نهایت با برخورد به سطح فیلتر های بکار رفته در مکنده صنعتی درداخل مخزن به دام افتاده و هوای پاک و عاری از آلوودگی از مخزن خارج می گردد.
ویژگی اصلی جارو برقی صنعتی بکار رفته در صنایع نساجی
گرد وغبار پنبه، نخ ها و پرز ها اصلی ترین آلودگی در صنایع نساجی می باشند. این ذرات به واسطه وزن سبک و ابعاد حجیمی که دارند در برخورد با سطوح فیلتر به آنها چسبیده و باعث ایجاد اختلال در فرایند فیلتراسیون و نهایتا عملکرد دستگاه جاروبرقی می شوند. از این رو استفاده از جاروبرقی های صنعتی معمولی قابل استفاده در این صنایع نمی باشند. از این رو شرکت های سازننده با ایجاد تغییراتی در سیستم جاروبرقی ها، باعث افزایش کارآیی این دستگاه ها در صنایع نساجی شده اند. در این مدل از جاروبرقی ها بر خلاف مدل های دیگر، موتور مکنده در پایین مخزن قرار گرفته است، از رو جهت مکش موتور و نیروی جاذبه ا یکدیگر هم جهت شده و مانع از ایجاد اختلال در فرآیند فیلتراسیون می شود.تفاوت دیگر جارو برقی های بکار رفته در صنعت نساجی با جاروبرقی های صنعتی دیگر، استفاده از فیلتر های کیسه ایی به جای فیلتر های کارتریجی و ستاره ایی می باشد.
ویژگی های دیگر جاروبرقی صنعتی بکار رفته در صنایع نساجی
موتور های به کار رفته در جاروبرقی های صنایع نساجی، موتور های توربینی می باشد. موتور های توربینی به خاطر ساختار ویژه ایی که دارند، دایم کار بوده و توانایی کار مستمر و پیوسته دارند. از دیگر ویژگی های این مدل از جاروبرقی ها می توان به ظرفیت بالای مخزن شان اشاره نمود. صدای پایین این دستگاههای مکنده هیچ گونه مزاحمتی برای افراد شاغل در این صنایع ایجاد نمی کند.