شستشوی تاسیسات بیمارستانی
یمارستان ها و و مراکز درمانی مسئولیت تامین و تضمین سلامت مراجعه کنندگان و بیماران در شرایط عادی، حوادث و سوانح غیر مترقبه را بر عهده دارند. نظافت و شستشوی به موقع تاسیسات، سطوح و قطعات در بیمارستان، کلینیک و درمانگاه می تواند به بالا بردن طول عمر تاسیسات و قطعات کمک کند، و از آنجایی که جرم و رسوب از کارایی تجهیزات می کاهد و از کار افتادن جزیی ترین قطعات می تواند جان انسانی را به خطر بی اندازد، بهترین روش برای ارتقا و بهبود کارآیی تاسیسات در این مراکز بازرسی، نظافت و شستشوی به موقع آنها می باشد. استفاده از دستگاهی با سرعت و کیفیت بالا که قادر به جداسازی آلودگی های روغنی و جرم ها از روی سطوح باشد، در این صنایع ضروری می باشد. بهترین گزینه برای نظافت تاسیسات و تجهیزات بیمارستانی دستگاه های شوینده فشار قوی یا
واترجت صنعتی می باشند که با استفاده از فشار بلای آب، تمام انواع آلودگی ها و جرم ها را از روی سطوح جدا کرده و موجبات تمیزی هر چه بیشتر و ارتقا کارآیی آنها را فراهم می آورد.
شوینده فشار قوی یا واترجت صنعتی چیست؟
واترجت ها دستگاه های مکانیزه ایی می باشند که با استفاده از آب پر فشار سطوح کف یا تجهیزات را نظافت می نمایند. از آنجایی که شیوه های سنتی قادر به نظافت موثر و با کیفیت تجهیزات و تاسیسات نمی باشند امروزه استفاده از واترجت ها برای نظافت موثر در تمامی اماکن و صنایع کاربرد ویژه ایی یافته است. اساس کار واترجت ها بر پایه مکش آب و پاشش آب با فشار بالا استوار بوده و آب پر فشار با ضربه زدن به آلاینده ها و جرم ها آنها را از روی سطح جدا می سازددستگاه واترجت شامل، پمپ مکنده، شیلنگ فشار قوی، انواع نازل های پاشش آب و منبع تغذیه الکتریکی یا دیزلی می باشد.دو فاکتور مهم دستگاه های واترجت فشار و دبی آب می باشد. هر چه فشار آب دستگاه بیشتر باشد قرت بیشتری برای جداسازی آلاینده های عمیق داشته و هر چه سرعت آب خروجی از نازل بیشتر باشد، سرعت نظافت بیشتر خواهد بود. واترجت ها بر اساس حرارت آبی که برای نظافت استفاده می نمایند به دو دسته واترجت های آب گرم و آب سرد تقسیم می شوند که هر یک از آنها ویپگی های خاص خود را دارند.
مقایسه واترجت آب سرد واترجت آب گرم
این شوینده های فشار قوی از آب سرد برای نظافت و پاک سازی آلاینده های سطحی استفاده می کنند. ابعاد دستگاه های واترجت آب سرد از نمونه های آب گرم کوچکتر می باشد، از این رو به فضای کمتری برای نگهداری نیاز داشته و سبک تر می باشند. فشار آب در این دستگاه ها بیشتر از نمونه های آب گرم می باشد. فشار آب ایجاد شده در این دستگاه ها برای نظافت آلاینده ها قدرت کافی را دارد اما در صورت وجود آلودگی های روغن و چربی، استفاده از واترجت آب گرم نتایج بهتری در نظافت خواهد داشت. دستگاه های واترجت آب گرم در مقایسه با واترجت های آب سرد بیشتر می باشد.
دسته بندی واترجت صنعتی بر اساس فشار آب
واترجت ها بر اساس فشار آبی که تولید می کنند، به سه دسته واترجت های نیمه فشار قوی، واترجت های فشار قوی، و واترجت های فوق فشار قوی تقسیم می شوند. واترجت های نیمه فشار قوی، فشاری در حدود 250 بار تولید نموده و بیشتر برای مصارف خانگی استفاده می شوند. واترجت های فشار قوی با فشاری در حدود 250 تا 1000 بار کاربرد وسیعی در صنایع داشته و واترجت های فوق فشار قوی با فشار بالاتر از 1000 بار برای کارهای سنگین صنعتی مانند لایه برداری استفاده می شوند.
قابلیت استفاده از مواد شوینده در واترجت ها
اصولا قدرت دستگاه های واترجت صنعتی برای نظافت تمام انواع آلودگی های کافی می باشد اما در صورت نیاز می توان از مواد شوینده در عملیات نظافت استفاده نمود. استفاده از مواد شوینده علاوه بر افزایش قدرت نظافت، برای ضد عفونی سطوح نیز بکار می روند. از این رو شیلنگ مخصوص مواد شوینده درمایع قرار گرفته و در حین پاشش آب به واسطه خلا نسبی ایجاد شده در دهانه شلنگ، مواد شوینده از مخزن مکش شده و همراه با آب بر روی سطح مورد نظر پاشش می شود.