شستشوی تاسیسات کارخانه نساجی
عملیات شست و شو و نظافت در محیط های صنعتی، تجاری و .. به دلایل مختلف انجام می شود. تمیز نمودن سطح و زیباسازی جلوه آن و از بین بردن آلودگی ها در جهت افزایش سطح بهداشت از جمله اهداف این امر می باشند. اما در بعضی صنایع مانند صنایع نساجی، نیاز است تا تجهیزات و تاسیسات بطور منظم شستشو داده شوند. این کار برای از بین بردن آلودگی ها و جرم های باقی مانده بر روی تاسیسات و بهبود عمکلرد آن ها انجام می شود. شوینده فشار قوی، دستگاهی است که با پاشش آب پر فشار، این امر را به بهترین نحو انجام می دهد. باقی ماندن آلودگی ها بر روی تاسیسات در دراز مدت می تواند موجب نقص یا خرابی دستگاه ها، رسوب گرفتن آن ها و تحمیل هزینه های زیاد شود.
واترجت یک دستگاه نظافتی است که برای از بین بردن آلودگی های سطحی و عمیق بر جای مانده بر روی زمین یا دستگاه ها و تجهیزات و همچنین انجام عملیات تخریب مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه از یک موتور قدرتمند برای حرکت دادن پمپ واتر جت بهره می برد. با حرکت پمپ، آب ورودی به واتر جت با فشار بالا به سطح پاشیده می شود. آبی که از پمپ خارج می شود، به سمت شلنگ می رود. بنابراین با توجه به فشار بالای آب، شلنگ های فشار قوی در این بخش نصب می شوند. در ادامه آب به لنس و نازل رفته و از آن ها خارج می شود. طول لنس و طراحی آن در شست و شوی سطوح با دسترسی دشوار اهمیت دارد. همچنین برای پاشش آب به شکل دلخواه می توان از نازل های مختلفی استفاده نمود. برای مثال در کاربرد هایی که نیاز به شستشوی عمیق و حتی تخریب می باشد، نازل ها دوار به خوبی به کار می آیند.
انواع شوینده های فشار قوی
شوینده های فشار قوی در مدل های مختلفی تولید می شوند که تفاوت عمده آن ها، فشار و دبی آب خروجی، نحوه تامین منبع تغذیه و دمای آب می باشد. واترجت های با فشار کاری پایین در حد 100 بار و کم تر از آن، معمولا در مصارف خانگی مانند شست و شوی حیاط و ورودی خانه، سطح خودرو و .. استفاده می شوند. واترجت های با فشار 250 تا 1000 بار که واترجت صنعتی نامیده می شوند، در دو نوع الکتریکی و فسیلی تولید شده و برای انجام امور نظافتی در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. نمونه هایی که دارای فشار بیشتر از 1000 بار هستند نیز فوق فشار قوی نامیده شده و در رنگ بری، لایه برداری و حتی تخریب بتن کاربردی اند. اما از نظر میزان دمای آب خروجی، این شوینده های فشار قوی به دو دسته آب سرد و آب گرم تقسیم می شوند. شوینده های آب گرم با استفاده از یک سیستم گرم کن، آب را با حرارت بالا به سطح زمین و دستگاه ها می پاشند. این رده از واتر جت ها قادرند به خوبی آلودگی های چرب و روغنی و جرم های باقی مانده بر روی تاسیسات و تجهیزات را از بین ببرند.
صنایعی چون نساجی و ریسندگی دارای تاسیساتی هستند که به مرور زمان دچار آلودگی های روغنی و جرم های عمیق می شوند. واتر جت ها قادرند با آب فشار قوی، این آلودگی ها را در مدت زمان کم و با کیفیت بالا از بین ببرند. شست و شوی منظم این تاسیسات، با رفع آلودگی ها و رسوب های ایجاد شده، عملکرد آن ها را بهبود بخشیده و از احتمال خرابی قطعات و اتصالات آن ها جلوگیری می نماید. افزایش سطح بهداشت و تضمین سلامت کارمندان نیز با انجام عملیات شستشو صورت می پذیرد. نمونه های آب گرم واتر جت یا آب سرد فشار قوی می توانند بسته به میزان و عمق آلودگی این آلودگی ها استفاده شوند.