اتوبوس شوی مکانیزه
اتوبوس ها از جمله وسایل نقلیه ایی می باشند که به واسطه فعالیت و وظیفه ایی که در جابه جایی مسافران دارند، ساعت های طولانی در خیابان ها و جاده ها بوده و از این رو مستعد انواع آلودگی ها می باشند. ابعاد بزرگ این خودرو ها و ماهیت چسبندگی آلاینده هایی چون قیر و آسفالت نظافت سنتی این وسایل نقلیه را با دشواری هایی همراه نموده است. استفاده از شیوه های سنتی درنظافت این خودرو ها علاوه بر اینکه از کیفیت مطلوبی بر خوردار نمی باشد، زمانبر بر بوده و هزینه بالایی دارد. از سوی دیگر، به منظور افزایش عمر بدنه اتوبوس و ممانعت از فرسایش و خوردگی بدنه خودرو در اثر آلاینده های چسبیده به سطوح، این خودرو ها نیازمند شستشوی مستمر می باشد. عدم کارآیی شیوه های سنتی در نظافت خودرو های بزرگ و اهمیت نظافت این خودرو ها، شرکت های سازنده کارواش های تمام اتوماتیک را بر آن داشت تا دستگاه های کارواش اتوماتیکی ویژه خودرو های سنگینی چون اتوبوس ها طراحی نمایند، تا علاوه بر کاهش در زمان و هزینه های شستشو، نظافت با کیفیتی را نیز ارائه نماید. دستگاه های کارواش اتوماتیک خودرو های سنگین عملکرد مشابه ایی با دستگاه های کارواش خودرو های شخصی داشته، با این تفاوت که برای تناسب با ابعاد خودرو های سنگینی چون اتوبوس ها، ابعاد بزرگتری نسبت به آنها دارد.
کارواش اتوماتیک ماشین سنگین، به دو دسته کارواش های دروازه ایی و ثابت تقسیم می شوند. اساس این تقسیم بندی بر پایه نحوه عملکرد و ابعاد لازم برای نصب دستگاه استوار می باشد. کارواش های متحرک، از نوع دروازه ایی بوده و تجهیزات کارواش با حرکت بر روی ریل ها، عملیات شستشو را انجام می دهند. اما در مدل های ثابت، راننده یا اپراتور، با توجه به سیگنال های ارسالی از دستگاه کارواش اتوماتیک، اتوبوس را به داخل دستگاه کارواش هدایت نموده و با حرکت رو به عقب و جلوی اتوبوس، عملیات شستشو بر روی خودرو انجام می گیرد. سرعت نظافت با کارواش دروازه ایی نسبت به کارواش ثابت بیشتر می باشد زیرا تمامی مراحل بدون دخالت اپراتور و کاملا اتوماتیک انجام می گیرد. از سوی دیگر کارواش دروازه ایی به خاطر ماهیت متحرک دستگاه به فضای بیشتری برای نصب نیاز دارد.
ویژگی های کارواش های مکانیزه اتوبوس شوی
بدنه این کارواش ها به منظور افزایش مقاومت دستگاه در شرایط کاری مرطوب از جنس فولاد گالوانیزه می باشد که مانع از ایجاد خوردگی در اثر رطوبت محیط می گردد. کارواش های ماشین سنگین علاوه بر شستشوی خودروهای سنگینی جچون اتوبوس ها، تریلر ها و کامیون ها، توانایی شستشوی انواع مینی باس ها، ون ها و خودرو های سواری را نیز دارا می باشند. این دستگاه ها به منظور افزایش بهره وری و ارتقا کیفیت نظافتی، می توانند مجهز به سیستم های متنوعی باشند.
سیستم بازیافت و تصفیه آب دستگاه کارواش اتوماتیک
این دستگاه ها به منظور کاهش در میزان مصرف آب مجهز به سیستم تصفیه و بازیافت آب می باشند که با جداسازی ذرات فیزیکی ومواد شوینده شیمیایی آب مصرف شده برای شستشو، کیفیت آب را ارتقا داده و مجددا آن را به چرخه شستشو باز می گرداند. دستگاه های کارواش اتوماتیک، از آب بازیافتی برای مراحل پیش شستشو و شستشو با مواد شوینده استفاده نموده و برای ارتقا کیفیت شستشو، اخرین مرحله از عملیات شستشو، با آب تمیز و تصفیه شده انجام می گیرد. از این رو استفاده از دستگاه های کارواش تمام اتوماتیک تاثیر قابل ملاحظه ایی در کاهش مصرف آب دارد.
سیستم پاشش واکس
این دستگاه ها به خاطر ابعاد بزرگشان فاقد دستگاه خشک کن می باشند. از این رو برای تسریع در فرآیند خشک شدن، از واکس های خشک کن استفاده می نمایند. واکس پاشش شده بر روی بدنه اتوبوس ها باعث تجمیع قطرات آب و ریزش آنها از روی سطح بدنه می شود. از این رو بدنه خودرو سریع تر خشک شده و از آنجایی که در شستشوی این خودرو ها از آب تصفیه شده استفاده می شود، هیچ گونه لکی ناشی از خشک شدن آب بروی بدنه اتوبوس باقی نمی ماند.
سیستم زیر شوی خودرو ها
سطوح زیرین و شاسی های اتوبوس ها به خاطر فعالیت بلند مدت اتوبوس ها در جاده و خیابان ها و ماهیت چسبندگی ذرات بسیار آلوده می باشد. نظافت و شستشوی این سطوح به شیوه های سنتی بسیار دشوار می باشد، در حالیکه کارواش های مکانیزه مجهز به سیستم های زیر شوی بوده و با استفاده از نازل های متعدد و پر فشار سطوح زیرین را شستشو داده و تمامی آلاینده های چسبیده به سطوح زیرین را از بین می برند.