کف شوی ترمینال ها و پایانه های مسافربری
در سالن های بزرگ ترمینال ها و پایانه های مسافربری همچون تمامی مراکز عمومی به دلیل تردد و رفت و آمد بالای افراد سطوح کف به شدت مستعد آلودگی می باشد و همین امر علاوه بر کاهش استاندارد های بهداشت و سلامت محیط با کاهش جلوه های بصری، موجب آزرده خاطری مشتریان را فراهم می آورد. آلودگی و عدم نظافت سطوح کف در معابر و راهرو ها می تواند خسارات پر هزینه ایی را بر کف پوش ها وارد نماید. اگر چه استفاده از شیوه های سنتی نظافت تا حدودی می تواند آلودگی های سطحی را از بین ببرد اما استفاده از نیروی انسانی جهت نظافت و شستشوی سطوح زمین در اماکن پر تردد نمی تواند پاسخگوی مناسبی برای نیازهای نظافتی محیط باشد، زیرا علاوه بر زمان بر بودن باعث مصرف حجم زیادی از آب و مواد شوینده می گردد که به خودی خود باعث آلودگی محیط زیست می شود. در حالیکه استفاده از شیوه های نوین نظافتی و به کارگیری ماشین آلات مکانیزه ایی چون دستگاه اسکرابر یا کف شوی صنعتی ترمینال ها علاوه بر کاهش زمان لازم برای نظافت با صرفه جویی در مصرف آب و مواد شوینده و کاهش در تعداد نیروی خدماتی می توانند موجب افزایش بهره وری و سود آوری شوند.
اساس عملکرد کف شوی ترمینال ها و پایانه ها
اسکرابر یا کف شوی صنعتی ترمینال ها دستگاه مکانیزه ایی است که با استفاده از سیستم برس زنی و پاشش آب بر روی سطوح تمامی آلاینده ها ی چسبیده به سطوح را از روی سطح جدا نموده و موجب تمیزی و درخشش کف پوش ها شده، و در نهایت با مکش کامل آب آلوده ناشی از شستشو توسط تی و موتور مکنده نصب شده در انتهای دستگاه، سطوحی خشک و عاری از آلودگی ایجاد می نمایند. تفکیک مخازن آب تمیز و آب کثیف در این دستگاه ها کیفیت نظافت را ارتقا داده و مانع از انتشار آلودگی ها به سایر نقاط می شوند.
مزایای استفاده از کف شوی صنعتی ترمینال ها
کف شوی صنعتی ترمینال ها در مقایسه با شیوه های سنتی، سرعت و کیفیت بالاتری داشته و از این رو نظافت موثرتری را در زمانی کوتاه تر انجام می دهند. همزمانی عملیات شستشو و خشک نمودن سطوح از دیگر مزایای این دستگاه ها می باشد که برخلاف شیوه های سنتی مانع از ایجاد محدودیت در دسترسی و تردد افراد به نقاط شسته شده می گردد. کاهش در مصرف آب و مواد شوینده نیز از دیگر مزایای استفاده از یک زمین شوی صنعتی مناسب می باشد که علاوه بر کاهش هزینه ها موجب سازگاری بیشتر این دستگاه ها با محیط زیست می گردد. سرعت عمل بالای کف شوی صنعتی ترمینال ها و پایانه ها در انجام امور نظافتی موجب کاهش تعداد نیروی خدماتی شده و از این رو تاثیر قابل ملاحظه ایی در کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری و سود آوری ایجاد می نماید.
تقسیم بندی دستگاه های اسکرابر بر اساس نوع هدایت دستگاه
دستگاه های
کف شوی صنعتی ترمینال ها بر اساس نوع هدایت دستگاه به دو دسته کف شوی دستی و کف شوی خودرویی تقسیم می شوند. در نمونه های دستی کاربر در پشت دستگاه قرار گرفته و آن را هدایت می نماید در حالیکه نمونه های خودرویی مجهر به صندلی اپراتور بوده و کاربر با قرار گرفتن بر روی صندلی دستگاه را هدایت می نماید. ابعاد اسکرابر دستی بسیار کوچکتر و فشرده تر از نمونه های خودرویی بوده و از این رو قدرت مانور و قابلیت جابه جایی بالاتری از نمونه های خودرویی دارند.
- ویژگی های اسکرابر دستی ترمینال
همانطور که پیش تر اشاره شد، کف شوی دستی ابعاد کوچک تری از نمونه های خودرویی داشته و از این رو قدرت مانور و قابلیت جا به جایی بالاتری از کف شوی سرنشین دار دارد. این دستگاه ها به واسطه ابعاد فشرده ایی که دارند برای نظافت و شستشوی سطوح کف اماکنی با مساحت های محدود و معابر باریک و متراکمی چون راهرو ها گزینه مناسبی می باشند. تجهیز این دستگاه ها به موتور های حرکتی، موجب سهولت هدایت دستگاه توسط کاربر می گردد. علاوه بر این ها استفاده از طراحی ارگونومیک و مهندسی در ساخت این دتجهیزات، کارآیی آنها را در دسترسی به گوشه ها و کناره ها ارتقا داده و بدنه دو جداره کف شوی ترمینال ها از دستگاه و اجزای داخلی آن در برابر بر خورد های احتمالی با موانع محافظت می نماید.