لایه برداری آلودگی روغنی
در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به دلیل انجام فرآیندهای صنعتی، حمل و نقل و نشت مواد، انواع آلودگی های نفتی و روغنی در محیط منتشر می شود و بر روی سطح زمین تجمع می کند. با تکرار این اتفاق و عدم نظافت این اماکن، مواد بر روی یکدیگر انباشته می شود و به مرور زمان این آلودگی ها کوبیده شده و به لایه ای قطور و محکم تبدیل می گردد و به سختی بر روی سطوح چسبیده و به همین دلیل جدا سازی این لایه های سخت به راحتی امکان پذیر نمی باشد. پس لازم است تا جهت از بین بردن لایه ها اقدامات ویژه ای صورت گیرد. کارامد ترین و بهینه ترین روش برای زدودن و لایه برداری آلودگی های روغنی، بکارگیری دستگاه های نظافت صنعتی می باشد. در بین این دستگاه ها، واترجت صنعتی یا همان کارواش دستی کاربردی ترین دستگاه برای لایه برداری آلودگی های موجود در اماکن مرتبط با صنایع نفت، گاز و پتروشیمی می باشد.
لایه برداری با استفاده از فشار آب دستگاه واترجت صنعتی
یکی از متداول ترین روش های از بین بردن لایه های مستحکم تراشیدن آن ها می باشد. اما تراشیدن این آلودگی با روش های دستی و قدیمی بسیار دشوار بوده و ممکن است به سطح زیرین آسیب های بدی وارد کند. یکی از مناسب ترین و موثر ترین روش ها برای جداسازی لایه های انباشته شده روغنی از سطوح، استفاده از دستگاه واترجت فشار قوی صنعتی می باشد. واترجت با مکانیزم خاص و پاشش آب فشار قوی بر روی سطوح آلوده، با کیفیت بسیار مطلوبی آلودگی ها را از سطح جدا کرده و به طور کامل از بین می برد. به دلیل این که این آلودگی ها غالباً چرب و روغنی هستند باید از واتر جت آب گرم استفاده نمود تا نتیجه حاصل مطلوب تر باشد و برای نظافت انرژی و فشار کمتری نیاز باشد. با توجه به قطر و شدت آلودگی فشار آب خروجی از 200 تا 500 بار تنظیم می گردد. واترجت صنعتی تنها از آب استفاده می کند و نیازی به استفاده از مواد شیمیایی ندارد بنابراین یک وسیله سازگار با محیط زیست به شمار می آید. علاوه بر این پاشش آب به سطح زیرین لایه ها هیچ آسیبی نمی رساند و می توان متناسب با جنس و درجه حساسیت سطح فشار و دمای آب را تنظیم نمود. واترجت صنعتی دستگاهی قابل حمل بوده که در انواع معمولی و تریلر می تواند در صنایع نفتی مورد استفاده قرار بگیرد و انتخاب هر یک از آن ها به شرایط و امکانات موجود بستگی دارد؛ در صورتی که در محیط آلوده دسترسی به منبع آب وجود نداشته باشد، واترجت تریلر یک انتخاب مناسب به شمار می آید زیرا این دستگاه دارای مخزن آب بوده و به مدت زیادی آب را برای انجام فرآیند لایه برداری تامین می کند.
نازل مناسب
عملیات لایه برداری با به کارگیری انواع نازل های دستی و نازل شستشوی سطوح هموار انجام می پذیرد. در روش دستی نازل دوار مورد استفاده قرار می گیرد و با ضربه زدن به آلودگی ها و چرخاندن لایه های سطحی و عمقی قابلیت جدا سازی آن ها بوجود خواهد آمد. علاوه بر این اگر لایه های آلودگی سخت، قدیمی و محکم باشند، نازل زمین شوی (Scater) مورد استفاده قرار می گیرد. این نازل که یکی از تجهیزات قابل اتصال به واترجت است لایه های سخت را به راحتی از سطوح برداشته و بدون آن که صدمه ای به سطح وارد کند نقاط مد نظر را به طور کامل نظافت، شستشو و لایه برداری می کند. برخی از نازل های زمین شوی به صورت هواکار قابلیت مکش دارند و قادر هستند آب های پراکنده شده را مکش کرده و از طریق یک شلنگ در محل مناسب تخلیه کند.