کاربردهای استفاده از واترجت زیر آب

عملیات نظافت و شستشو در صنایع مختلف با مشکلات متفاوتی روبروست و هر یک، سختی های مخصوص به خود را دارد. در صنعت کشتیرانی و ناوگان دریایی نیز نظافت تجهیزات و تاسیساتی که مخصوصا در زیر آب قرار دارند مانند کشتی های تجاری و نفتی، ناو های نظافتی، قایق ها، دکل های حفاری و غیره باید به طور مرتب نظافت شوند. آلودگی تاسیسات و تجهیزات زیر آب شامل جلبک، لجن، رسوب، گل و لای و آلودگی های این چنینی می باشد که به راحتی با دستگاه های معمول از سطح جدا نمی شوند. امروزه دستگاه های جدید شوینده پرفشار یا واترجت صنعتی برای چنین اعمالی مورد استفاده قرار می گیرند.


انواع امور نظافتی زیر آب

در صنایع دریایی و کشتیرانی و همچنین تاسیسات مربوط به نفت و گاز، از واتر جت برای شستشو و نظافت سطوح مختلف در سطح زمین و زیر دریا استفاده می گردد. آلودگی هایی را همانند زنگ، رسوب، خزه، جلبک و گل و لای در سطح تجهیزات نیروگاهی، پایه های لنگرگاه، اسکله، قایق های ساحلی و کشتی به راحتی می توان به وسیله واترجت از سطح جدا نمود. از این دستگاه برای رنگ بری بدنه کشتی و تاسیسات نیز استفاده می گردد. رسوب بری و جدا نمودن گل و لای از سطوح در سد ها نیز توسط شوینده پرفشار امکان پذیر می باشد. به دلیل فشار بالای آب خروجی توسط واترجت در زیر آب، از این دستگاه در تخریب سازه های بتنی در عمق آب نیز استفاده می شود.


ساختار ویژه واترجت در زیر آب

با توجه به شرایط ویژه ای که در زیر آب وجود دارد، استفاده از واترجت با حالتی که در سطح زمین وجود دارد متفاوت است زیرا آب در هنگام پاشش، نیروی پس زننده ای نیز به سمت عقب به کاربر وارد می کند. مقاومت در برابر این نیروی پس زننده در زیر آب تقریبا غیر ممکن خواهد بود. برای کنترل این شرایط و رفع این مشکل از یک تفنگی خاص با نام reactionless  استفاده می شود که استفاده از واترجت را در زیر آب میسر می سازد. این تفنگی که به منظور جلوگیری از پرتاب غواص به سمت عقب مورد استفاده قرار می گیرد دارای مکانیزم ویژه ای است و دبی آب خروجی به سمت جلو را نصف کرده و نصف دیگر آن را از سمت عقب پاشش می کند. استفاده از این ابزار مناسب باعث حفظ تعادل کاربر در زیر آب می شود. این نازل مخصوص علاوه بر این که امکان استفاده از واترجت در زیر آب را میسر می سازد، هیچ آسیبی به سطح و کاربر نرسانده و همچنین عمل شستشو را با کیفیت بالایی انجام می دهد. سایر اصول استفاده از واترجت در زیر آب مشابه با سطوح روی سطح زمین می باشد.  برای شستشوی تجهیزات در زیر آب حداقل فشار 500 بار و دبی 30 لیتر در دقیه برای واترجت کافی است. اما برای اموری مانند رنگ بری، لایه برداری و رسوب بری فشار 2500 بار لازم است.

درخواست اطلاعات بیشتر