دستورالعمل نظافت تجاری و مسکونی
از مهم ترین بخش ها در مدیریت اماکن متفاوت، رسیدگی به پاکیزگی و نظافت سطوح می باشد. اما چگونه می توان همه سطوح را به طور کامل و بدون جا ماندن برخی از بخش ها به طور مداوم و روزانه نظافت نمود؟ با توجه به شرایط خاص سطوح در مجتمع های تجاری و مسکونی که اکثرا وسیع بوده و نظافت در آن ها با مشکلاتی مواجه است، می بایست از یک دستورالعمل نظافت مجتمع تجاری و مسکونی به منظور حرفه ای تر شدن و تسریع نظافت بدون جا ماندن کوچک ترین بخشی در چنین سطوحی استفاده کرد. اما این دستورالعمل نظافتی مراحل متفاوتی دارد که در ادامه تشریح شده است.
مرحله اول: نظافت بخش های داخلی
بخش های داخلی در ساختمان های مسکونی و حتی بخش اداری در مجتمع های تجاری اداری به دلیل تردد بالا و وجود انواع آلودگی ها، نیازمند نظافت مداوم برای جلوگیری از پخش آلودگی به منظور حفظ بهداشت و زیبایی محیط هستند. اما چگونه می توان همه بخش های متفاوت در ساختمان های اداری تجاری و مجتمع های مسکونی را نظافت نمود؟ برای پاسخ به این سوال در ابتدا نیاز است همه بخش هایی که نیاز به نظافت مداوم دارند بررسی شوند: نظافت راه پله، آسانسور، نظافت اتاق ها در بخش های اداری، لابی، پشت بام، پارکینگ و... همگی بخش های مهمی هستند که نیاز است به طور کامل تحت نظافت قرار گیرند. در ادامه این بخش ها بررسی می شوند:
1- نظافت آسانسور: به منظور نظافت آسانسور به دلیل فضای کم و وجود بخش های شیشه ای و صیقلی فراوان با مشکلاتی مواجه خواهیم بود، اما می توان با استفاده از تجهیزات دستی و تخصصی استفاده کرد. استفاده از انبر جمع آوری به منظور برداشتن زباله های درشت ریخته شده در آسانسور بسیار کاربردی است. سپس می توان با استفاده از دستمال های نظافتی مخصوص شیشه و سطوح صیقلی همه بخش های آسانسور را جلابخشی کرد. در صورتی که آلودگی های موجود در آسانسور عمیق باشند می بایست با استفاده از بخارشوی صنعتی سطوح را ضدعفونی کرد و با بکارگیری جاروبرقی صنعتی به طور کامل سطوح آسانسور را جاروب کرد. بدین ترتیب آسانسور عاری از هر نوع آلودگی و با پاکیزگی کامل ارائه خواهد شد.
2- نظافت راه پله: راه پله به دلیل تردد بالا و دائمی، می بایست هر روز نظافت شود اما این نظافت باید به گونه ای باشد که برای تردد افراد مزاحمت ایجاد نکند. با استفاده از موتور اسکرابر مجهز به برس های با کیفیت که از کاربردی ترین تجهیزات دستی و نیمه صنعتی نظافتی می باشد می توان راه پله ها را به طور کامل نظافت نمود. همچنین می توان با بکارگیری تی و ترولی های نظافتی با کیفیت، به شستشوی سطوح راه پله و نرده ها پرداخت. از دستگاه جاروبرقی نیز می توان به منظور جاروب زباله ها و گرد و خاکی که در پله ها وجود دارند استفاده کرد.
3- نظافت اتاق های اداری: شرایط در داخل اتاق ها در مجتمع های تجاری اداری یا مسکونی اداری، به گونه ای است که تعداد زیادی مانع مانند میز و صندلی، گلدان و ... بر روی سطوح کف وجود دارند. به همین دلیل می بایست از تجهیزاتی که کوچک هستند و قدرت مانور دارند استفاده کرد. تی و ترولی همانند راه پله ها، امکان نظافت فضاهای کوچک بین میز و صندلی را دارند. همچنین می توان با مواد شوینده تخصصی و با استفاده از دستمال های نظافتی مخصوص شیشه، به شستشو و نظافت سطوح شیشه ای و چوبی میز ها پرداخت. از دستگاه بخارشوی صنعتی و دستگاه نماشوی داخلی نیز می توان به منظور شستشوی داخلی شیشه های ساختمان های مجتمع های تجاری و اداری استفاده کرد. اما دیگر فضاهای اداری بین اتاق ها مانند راهرو ها با تجهیزات نظافت صنعتی نظافت بهینه تری را تجربه خواهند کرد. با استفاده از اسکرابر صنعتی دستی می توان سطوح هموار کف راهرو ها را شستشو داد.
4- نظافت پارکینگ: از مهم ترین بخش ها در نظافت مجتمع های وسیع مانند مجتمع های تجاری و اداری، بخش پارکینگ می باشد که به دلیل مساحت زیاد و وجود نقاطی با دسترسی دشوار، نمی توان به سادگی به نظافت آن پرداخت. با استفاده از دستگاه سوییپر صنعتی می توان در مدت کمی بخش های متفاوت در پارکینگ را نظافت کرد. فیلتر های قدرتمند در دستگاه سویپر جلوی بازگشت آلودگی به محیط را می گیرند و عملکرد حرفه ای این دستگاه ها از بلند شدن خاک در حین نظافت و آلوده کردن خودرو های پارک شده جلوگیری می کند. در صورتی که مساحت پارکینگ کوچک باشد (مثل مجتمع های مسکونی) می توان از سوییپر دستی و هنگام نظافت پارکینگ مجتمع های وسیع تجاری می بایست از سوییپر صنعتی سرنشین دار استفاده کرد.
5- نظافت پشت بام: بخشی نسبتا کم اهمیت در ساختمان ها بخصوص بخش های تجاری می باشد. در مجتمع های مسکونی و تجاری می توان با آماده سازی پشت بام در بستری مناسب، شرایط فراهم کردن محیطی مفرح را ایجاد کرد و حتی از آن کسب درآمد انجام داد. اما پیش از شروع بهبود فضای پشت بام بهتر است شیوه های نظافتی مناسب برای چنین محیطی را در نظر گرفت. در صورتی که این بخش دسترسی مناسب به پریز برق داشته باشد می توان از جاروبرقی به عنوان دستگاهی مناسب برای نظافت استفاده کرد. همچنین می توان با بکارگیری اسکرابر های صنعتی کوچک به کفشویی کامل سطوح پرداخت. در صورتی که فضای پشت بام کم باشد یا نظافت چنین مکانی به دلیل وجود مانع دشوار باشد، می توان از تی و ترولی نظافتی با کیفیت استفاده کرد.
6- نظافت لابی: بخش ورودی در همه ساختمان ها بخصوص مجتمع های مسکونی لابی می باشد که در ابتدای ورود به ساختمان شرایط آن به چشم می خورد. در صورتی که لابی بسیار پاکیزه باشد، افراد در نگاه اول حس خوبی از محیط می گیرند و اگر این بخش آلوده باشد، علاوه بر کاهش بهداشت در دید افراد موثر خواهد بود؛ به همین دلیل بهتر است نظافت سطوح لابی با استفاده از تجهیزات نظافتی تخصصی به طور مداوم و منظم صورت پذیرد. دستگاه اسکرابر صنعتی در مدل های دستی و سرنشین دار برای کفشویی لابی و دستگاه پولیشر برای جلابخشی و بازگرداندن جلوه از دست رفته به سطح بسیار موثر و کاربردی می باشد. از جاروبرقی صنعتی نیز می توان به منظور جاروب سطحی و سریع آلودگی های لابی استفاده نمود.
مرحله دوم: نظافت بخش های بیرونی
بخش های بیرونی در مجتمع های تجاری، اداری و مسکونی آلودگی های متفاوتی نسبت به بخش های داخلی دارند و نیاز است راهکار های مناسب و کاربردی برای سطوح چنین بخش هایی ارائه و استفاده شود. از دستگاه هایی که در بخش های داخلی نمی توان استفاده کرد نیز می توان به منظور شستشو و پاکیزه سازی محیط های بیرونی و پارکنیگ ها در اماکن تجاری و مسکونی استفاده کرد. چگونه می توان بخش هایی مانند حیاط که بسیار وسیع می باشد را به صورت بهینه و در مدت زمان کمی نظافت کرد؟ آیا تردد بالای افراد و خودرو ها در چنین اماکنی باعث بروز دشواری و مشکلات برای شستشو و نظافت می شود؟ خیر! با استفاده از تجهیزات کاربردی می توان به سادگی همه سطوح هموار و ناهموار را در حیاط ساختمان ها نظافت کرد.