شستشو و نظافت مراکز اداری و آموزشی
هر روزه، افراد زیادی به مراکز اداری و آموزشی مراجعه می نمایند. تردد این افراد می تواند آلودگی هایی را بر روی سطح آن ها ایجاد نماید. این آلودگی ها به مرور زمان سطح بهداشت محیط را پایین آورده و آنرا نازیبا جلو می دهد. بنابراین امر شستشوی سطح با یک برنامه منظم و بطور مستمر ضروری به نظر می آید. راه حل مناسب جهت شستشوی کف، استفاده از دستگاه های اسکرابر می باشد. این کف شوی ها دارای مزایای زیادی نسبت به روش های دستی بوده و با انتخاب مناسب آن، عملیات شستشو به سهولت و با کم ترین مشکل انجام می شود.
نحوه عملکرد کفشوی
اسکرابر در ابتدای فرآیند شست و شو، آب را بر روی سطج پاشیده و به کمک برس یا برس هایش، آلودگی ها را از سطح جدا می نماید. در ادامه آب آلوده توسط یک تی که در انتهای دستگاه قرار گرفته، جمع آوری و توسط سیستم مکش، از روی زمین به داخل مخزن آب کثیف می رود. در نتیجه آب و یا محلول آب و مواد شوینده به خوبی جمع شده و سطح لغزنده باقی نمی ماند. برس های بکار رفته در ساختار کف شو، معمولا متناسب با جنس سطح انتخاب می شوند تا طول عمر آن ها افزایش یابد. مخازن آب تمیز و کثیف این دستگاه جدا از هم بوده و به راحتی پر و خالی می شوند.
مزایای استفاده از دستگاه های کف شوی
انجام عملیت شست و شوی با استفاده از دستگاه های کف شوی، دارای مزایای متعددی می باشد. کاهش میزان مصرف آب و مواد شوینده و ارائه کیفیت عالی شستشو از جمله مزیت های این دستگاه می باشد. همچنین بدلیل کاهش نیروی انسانی و کاهش مصرف آب، با بکارگیری اسکرابر ها، تا حد زیادی در هزینه های افراد صرفه جویی می شود. مصرف پایین آب و حتی مواد شوینده نیز، زمین شوی ها را به دستگاه هایی سازگار با محیط زیست تبدیل نموده است. استفاده از کفشو، می تواند سرعت نظافت را چند برابر و سطح را بلافاصله بعد از شستشو، خشک می نماید. لغزنده نیودن سطح بعد از عملیات شستشو، محیط ایمن و بی خطری را برای افراد در حال عبور فراهم می نماید. عدم ایجاد اختلال در رفت و امد افراد و همچینن عدم انتشار آب آلوده بدلیل جدا بودن مخازن آب تمیز و کثیف از هم، از دیگر مزایای کف شوی ها می باشد.
انواع دستگاه های زمین شوی
شرکت های تولید کننده اسکرابر ها، این دستگاه ها را در دو مدل کلی خودرویی و دستی تولید می نمایند. در اسکرابر های دستی، کاربر به پشت دستگاه رفته و آنرا هدایت می کند. بعضی از کفشور های دستی، برای حرکت کردن برس ها نیاز به هل دادن دستگاه داشته و بعضی دیگر با استفاده از موتور حرکتی کار می نمایند. این دستگاه ها معمولا برای محیط های کم وسعت و دارای معابر باریک استفاده می شود. در اسکرابر های خودرویی، کاربر با قرار گرفتن بر روی صندلی، آنرا هدایت می نماید. نمونه های خودرویی، کاربر را کم تر دچار خستگی نموده و بیشتر برای محیط های وسیع مورد استفاده قرار می گیرد. منبع تغذیه اسکرابر ها نیز می تواند توسط باتری یا جریان برق تامین شود. زمین شوی باتری دار، معمولا تا چند ساعت شارژدهی نموده و نمونه های کابلی نیز برای محیط های با دسترسی مناسب پریز برق کاربردی اند.
اسکرابر مناسب مراکز اداری و آموزشی
برای انتخاب اسکرابر مناسب جهت شستشوی مراکز اداری و آموزشی، بهتر است چند نکته مد نظر قرار گیرد. با توجه به فضای محدود و دارای راهروی متعدد این مراکز، اسکرابر های دستی گزینه مناسبی برای آن ها می باشد. نمونه های دستی دارای قدرت مانور بالایی بوده و به خوبی از محل های باریک عبور می نمایند. کفشوی دستی باتری دار، بدلیل عدم نیاز به پریز برق دارای دامنه حرکتی بالایی بوده و برای نظافت محیط های وسیع و با راهرو های تو در تو مناسب است. مدل های دستی کابلی نیز با توجه به اتصالشان به جریان برق، از موتور های قدرتمند تری بهره برده و توان بیشتری در نظافت دارند. این دستگاه ها بدلیل نداشتن باتری، وزن کم تری داشته و کاربر را کم تر دچار خستگی می نمایند. البته کابل این دستگاه ها می تواند موجب افتادن افراد در حال عبور شود.