شستن ماشین آلات خط تولید
کارخانه های تولید کننده انواع کاشی و سرامیک به واسطه ماهیت مواد اولیه لازم برای تولید انواع کاشی های دیواری و کف، شیوه آماده سازی مواد اولیه و تبدیل آنها به محصول نهایی کاشی مملو از گرد و غبار می باشند. گرد و غبار حاصل از مواد اولیه، آماده سازی مواد اولیه و فرآیند شکل دهی با نشست بر روی محصولات، تجهیزات صنعتی و خطوط تولید علاوه بر کاهش عمر مفید دستگاه های بکار رفته در کارخانه، موجب کاهش کیفیت محصولات تولیدی شده و در نهایت کاهش سود آوری و بهره وری کارخانه را به همراه خواهد داشت، از این رو نظافت و شستشوی خطوط تولید به منظور از بین بردن گرد و خاک و ارتقا کیفیت محصولات امری لازم و ضروری می باشد. مسلم است که استفاده از شیوه های سنتی برای نظافت ماشین آلات و تجهیزات به کار رفته در این صنایع کارآیی لازم را نداشته و علاوه بر زمان بر بودن، به نیروی کار زیادی نیاز داشته و هزینه های هنگفتی را بر صنایع سرامیک تحمیل می نماید. استفاده از شیوه های نوین نظافتی و بهره گیری از دستگاه های مکانیزه ایی چون دستگاه های واترجت صنعتی یا شوینده های فشار قوی نه تنها کیفیت نظافت را ارتقا می دهند بلکه با کاهش در زمان و تعداد نیروی خدماتی، هزینه را کاهش داده و موجب افزایش بهره وری می شوند.
دستگاه های واترجت صنعتی یا شوینده های فشار قوی، متشکل از ورودی آب، موتور، پمپ، شلنگ فشار قوی، لنس ها و نازل های پاشش می باشند. فشار آب ورودی به داخل دستگاه توسط پمپ افزاایش یافته و در نهایت از طریق شلنگ فشار قوی، لنس ها و نازل ها به بیرون پاشش می شود. آب خروجی پر فشار با ضربه زدن به انواع گرد و خاک و آلاینده های چسبیده به سطوح آنها را از روی سطح جدا نموده و در نهایت سطوحی پاک و عاری از آلودگی ایجاد می نماید. فشار آب خروجی و دبی یا سرعت آب خروجی دو فاکتور اساسی در دستگاه های واترجت می باشند، هر چه سرعت آب خروجی افزایش یابد، سرعت عملیات نظافت افزایش یافته و هر چه فشار آب بیشتر شود، توانایی دستگاه در نظافت آلاینده های عمیق بیشتر می شود. معمولا فشار دستگاه های واترجت با استفاده از شیر تنظیم فشار نصب شده بر روی دستگاه قابل تنظیم بوده و امکان انتخاب فشار عملیاتی مناسب برای نظافت و شستشو را برای کاربر فراهم می نماید.
طبقه بندی دستگاه های واترجت صنعتی بر حسب دمای آب خروجی
واترجت ها بر اساس دمای آب خروجی از دستگاه، به دو دسته واترجت ها آب سرد و واترجت های آب گرم تقسیم می شوند. واترجت های آب گرم به منظور افزایش دمای آب خروی مجهز به سیستم گرمکن بوده و از این رو ابعاد و وزن بیشتری نسبت به دستگاه های واترجت آب سرد دارند. دستگاه های واترجت آب سرد توانایی لازم برای نظافت انواع آلودگی ها را دارا می باشند اما به خاطر ماهیت چسبندگی ذرات آلاینده چرب و روغنی معمولا از واترجت های آب گرم استفاده می شود. واترجت های آب سرد در مقایسه با دستگاه های آب گرم قیمت ارزانتری داشته و هزینه های تعمیر و نگهداری کمتری دارند.
مزایای استفاده از دستگاه های واترجت صنعتی در نظافت
همانطور که پیش تر گفته شد استفاده از شیوه های سنتی در نظافت خطوط تولید و تجهیزات صنعتی بسیار زمان بر بوده و از کیفیت مناسبی نیز بر خوردار نمی باشد. در حالیکه دستگاه های واترجت علاوه بر افزیش سرعت، باعث افزایش کیفیت نظافت نیز می گردد. سرعت نظافت با دستگاه های شوینده فشار قوی 4 تا 5 برابر بیشتر از شیوه های سنتی می باشد. آب پر فشار خروجی از دستگاه واترجت در مقایسه با فشار معمولی آب بسیار بالاتر بوده و از این رو به راحتی انواع آلاینده های چسبیده به سطوح را نظافت می نمایند. حجم آب مصرفی دستگاه های شوینده فشار قوی بسیار پایین تر از شیوه های دستی و سنتی می باشد و از این رو سازگار با محیط زیست بوده و با کاهش در تعداد نیروی خدماتی، کاهش چشمگیر در هزینه ها را در پی دارد.