جاروی محوطه انبار صنایع غذایی
عمده محصولات تولید شده در کارخانه ها و شرکت های مواد غذایی برای مدتی در انبار ها نگه داری می شوند تا سپس به مرحله پخش و توزیع برسد. این صنایع مستقیما با سلامتی مصرف کنندگان در ارتباط می باشند بنابراین نظافت و بهداشت محیط انبار ها از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است. جمع آوری گرد و خاک موجود در انبار ها باید به بهترین روش صورت پذیرد، دستگاهی که بتواند گرد و خاک و زباله های موجود را از سطوح کف انبار و سوله ها را جمع آوری کند و ضمنا ایجاد گرد و خاک ننماید. راه حل این نظافت، سویپر صنعتی یا جاروی محوطه انبار صنایع غذایی است که یک دستگاه نظافت صنعتی به منظور جمع آوری زباله ها و نظافت محیط های بزرگ و کوچک طراحی و ساخته شده می باشد. جاروی خیابانی در مدل های مختلفی ساخته می شود که کاربرد های گوناگونی دارند. این دستگاه ها می توانند در انبار های سر پوشیده و سرباز فعالیت نمایند. نظافت و بهداشت محوطه بیرونی انبار ها را نیز انجام دهد.
اساس کار جاروی محوطه
با این که انواع مختلفی دستگاه سوییپر صنعتی طراحی و ساخته شده اند، اما اساس کار تمامی آن ها از جمله جاروی محوطه انبار صنایع غذایی مشابه یکدیگر است. جاروی خیابانی دارای دو برس دیسکی جانبی است که خاک و آلودگی های اطراف را جمع آوری کرده و در وسط متمرکز می نماید. یک برس رولی در مرکز قرار گرفته که ضایعات جمع آوری شده در مرکز را به داخل مخزن پرتاب می کند. جهت جلوگیری از پخش گرد و غبار در هوا در هنگام برس زنی، سوییپر مجهز به سیستم مکش و فیلتر بسیار کارآمدی می باشد. بدین صورت خاک و ضایعات خشکی که روی زمین ریخته شده می تواند به راحتی و سریع، بدون آلوده کردن هوا جمع آوری گردد. به همین دلیل با استفاده از جاروی محوطه انبار صنایع غذایی که به آلودگی بسیار حساس است می توان با خاطری آسوده به نظافت پرداخت. به دلیل این که سوییپر صنعتی هوا را آلوده نمی نماید از آن می توان در محیط هایی که سطح آلودگی آن ها بالا است نیز استفاده نمود.
انواع جاروی محوطه انبار صنایع غذایی
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده روز افزون از سوییپر ها، انواع مختلفی از آن ها متناسب با نیاز و محیط های مختلف، طراحی و ساخته شده است.
1-انواع هدایت سوییپر ها
به منظور انتخاب جاروی محوطه انبار صنایع غذایی لازم است بدانید که سوییپر ها از نظر نوع هدایت به دو دسته سوییپر دستی و سوییپر سرنشین دار تقسیم شده است. در سوییپر های دستی که دستگاه های کوچکی هستند، کاربر در پشت دستگاه ایستاده و آن را هدایت می کند. این نوع سوییپر برای محیط های کوچک و یا محیط های باریک بین قفسه های انبار که تردد سوییپر های بزرگ مشکل است، استفاده می شود. در سوییپر سرنشین دار، کاربر همانند خودرو بر پشت آن نشسته و آن را هدایت می نماید. از این مدل برای نظافت محیط های وسیع استفاده می شود زیرا پهنای نظافت آن بزرگ است. به همین دلیل در انبارها، سوله ها و محوطه های بیرونی انبار از این نوع سوییپر ها استفاده می شود زیرا محیط های وسیعی هستند.
2-انواع سیستم محرک سوییپر ها
سوییپر ها از نظر نوع سیستم حرکتی به دومدل مکانیکی و موتور دار تقسیم می شوند. برخی مدل های دستی به صورت مکانیکی هستند که به هیچ گونه منبع انرژی برای حرکت نیاز ندارند و توسط کاربر به جلو رانده می شوند. انرژی لازم برای سوییپر های موتور دار یا از طریق باتری و یا از طریق سوخت های فسیلی تامین می شود. به دلیل که انرژی الکتریکی هیچگونه آلودگی هوایی ایجاد نمی کند، در نتیجه یک جاروب شهری مناسب انبار می تواند از نوع مکانیکی باشد. اما برای محوطه های بیرونی انبار ها می توان از سوییپر های بنزینی یا دیزلی استفاده نمود.
3-انواع سیستم تخلیه مخزن در جاروی محوطه انبار صنایع غذایی
دو روش تخلیه برای مخزن سوییپر صنعتی انبار صنایع غذایی وجود دارد، که بسته به نوع دستگاه، تخلیه دستی یا مکانیزه در آن ها تعبیه شده است. در روش دستی مخزن جمع آوری زباله به وسیله فشار یک اهرم، از بدنه جدا می شود که می توان آن را به صورت دستی تخلیه نمود. این روش در سوییپر های کوچک با حجم مخزن پایین استفاده می شود. در روش مکانیزه، دستگاه دارای جک هیدرولیک می باشد. مخزن زباله توسط این جک تا ارتفاع مشخصی بالا می رود و مستقیما داخل سطل زباله تخلیه می شود.