شستشوی تاسیسات نفتی
در صنایع پتروشیمی و نفت گاز غالبا به دلیل وجود مواد شیمیایی و روغنی، بسیار الوده و کثیف می باشند. نشست و مندگاری بلند مدت رسوبات، جرم ها و گرد و خاک بر روی سطوح آلوده و روغنی نه تنها می تواند آثار منفی بر روی کیفیت محصولات تولیدی داشته باشد بلکه می تواند کیفیت عملکرد دستگاه ها را نیز تحت تاثیر قرار داده و در نهایت عمر مفید آنها را کاهش دهد. مسلم است که ماهیت آلاینده ها و ابعاد بزرگ تجهیزات صنعتی به کار رفه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مانع از کارآمدی شیوه های سنتی در نظافت می باشد. از این رو برای پاک کردن آنها نیاز به دستگاهی قدرتمند می باشد که علاوه بر توانایی بالا در نظافت آسان و حذف موثر مواد روغنی و رسوبات، توجیه اقتصادی نیز داشته باشد. دستگاه واترجت صنعتی یا شوینده فشار قوی دستگاهی مکانیزه برای شستشو و نظافت انواع سطوح افقی و عمودی می باشد که با پاشش آب با فشار بسیار بالا، به راحتی می تواند رسوبات و مواد روغنی را از روی قطعات و تاسیسات نظافت نموده و از بین ببرد.
آشنایی با عملکرد دستگاه واترجت صنعتی
واترجت یا شوینده فشار قوی دستگاهی مکانیزه متشکل از ورودی آب، موتور، پمپ، دهانه خروجی، شلنگ فشار قوی، لنس ها، نازل ها و تفنگی پاشش می باشد. پمپ به عنوان اصلی ترین بخش دستگاه وظیفه افزایش فشار آب ورودی و پاشش پر فشار آن را بر عهده دارد. آب پر فشار خروجی در نهایت با عبور از شلنگ فشار قوی، لنس و نازل بر روی سطوح هدف پاشش می گردد. دستگا های واترجت بر اساس دمای آب خروجی دستگاه به دو دسته واتر جت های آب گرم و واترجت های آب سرد تقسیم می شوند.
بخش اعظم دستگاه های شوینده فشار قوی را واترجت های آب سرد تشکیل می دهند. این دستگاه ها با استفاده از پاشش پر فشار آب با دمای معمولی، تمامی ذرات آلاینده و رسوبات چسبیده بر روی سطوح را نظافت نموده و حذف می نمایند. ابعاد این دستگاه ها در مقایسه با نمونه های آب گرم کوچک تر بوده و از این رو به فضای کمتری برای نگهداری نیاز دارند. وزن سبک این دستگاه ها در مقایسه با نمونه های آب گرم، موجب سهولت در جا به جایی آنها گردیده است.
واتر جت های آب گرم علاوه بر استفاده از آب پر فشار، از حرارت بالای آب برای از بین بردن آلودگی ها استفاده نموده و از این رو توان بالایی در نظافت و حذف آلودگی های چرب و روغنی دارند. دستگاه های شوینده فشار قوی آب گرم به منظور افزایش دمای آب، مجهز به سیستم گرمکن می باشند. تجهیز این دستگاه ها به سیستم گرمکن علاوه بر افزایش وزن و ابعاد دستگاه در مقایسه با نمونه های آب سرد، موجب افزایش قیمت آنها نیز می گردد.
ویزگی های سیستم گرمکن
سیستم های گرمکن به کار رفته در واترجت های آب گرم یا از نوع دیزلی و یا از نوع الکتریکی می باشند. گرم کن های دیزلی به واسطه استفاده از مشعل در مقایسه با انواع الکتریکی توان بالاتری برای افزایش دمای اب داشته و می توانند آب را تا دما های بالاتر از 150 درجه سانتیگراد گرم نماید. از آنجایی که ورود آب داغ به داخل پمپ دستگاه، به آن آسیب وارد می نماید، سیستم گرم کن چه به صورت یکپارچه و داخلی و چه به صورت مجزا و خارجی، همواره بعد از پمپ قرار دارد.
مزایای استفاده از کارواش دستی آب گرم در شستشوی تاسیسات
همانطور که پیش تر اشاره شد، شوینده های فشار قوی اب گرم، به واسطه استفاده از حرارت های بالای اب توان بالایی در نظافت و حذف آلاینده های چرب و روغنی داشته و در مقایسه با شیوه های سنتی و دستی، نظافت موثر و با کیفیت سطوح را در زمان کوتاه تری انجام می دهند. استفاده از پاشش پر فشار آب بر روی سطوح موجب کاهش چشم گیر در مصرف آب و مواد شوینده می شود. کاهش در تعداد نیروی خدماتی از دیگر ویژگی های این دستگاه ها می باشد که تاثیر بسزایی در کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری دارد.